Si të kujdesemi për Enët Stone Legend nga Delimano
Enët e gatimit prej çeliku karboni me veshje QuanTanium dhe grimca titani nga Delimano janë në modë. Për shkak të qëndrueshmërisë së tyre, mbajtjes së nxehtësisë dhe mbi të gjitha si një alternativë më e sigurt, shumica e njerëzve zgjedhin për shëndetin këtë model kundrejt opsioneve të tjera tradicionale.
Por, të themi të vërtetën, nëse nuk jeni mjaftueshëm të kujdesshëm, mund të përfundoni duke prishur pjatën tuaj ose duke dëmtuar pa dashje enët tuaja të gatimit. Pra, këtu janë disa këshilla të rëndësishme që duhen mbajtur parasysh kur gatuani me këtë model Stone Legend.
Asnjëherë mos e zhytni tiganin e nxehtë në ujë
Pa marrë parasysh nëse jeni një fillestar apo një kuzhinier me përvojë, ju mund të digjni ushqimin tuaj pa dashje. Kur kjo ndodh, shumica e njerëzve i zhytin enët e gatimit në ujë të ftohtë në një përpjekje për të shpëtuar ushqimin në të.
Përdorni gjithmonë aksesorët e duhur
Hyra në kuzhinë një herë dhe burri im po bënte vezë (që ishte vërtet e ëmbël), por u tremba kur kuptova se ai po përdorte lugë metalike në një nga tiganin tonë të skuqjes që ju mund ta njihni si Tigani Stone Legend Classic! Kjo është një jo-jo e madhe, përdorni gjithmonë një aksesor gatimi me sipërfaqe të butë kur gatuani me një tigan që nuk ngjit. Ka shumë opsione - spatula/lugë druri, plastikë dhe madje edhe silikoni, por kurrë mos përdorni metal në tiganë.
Mos i mbinxehni tiganët tuaj
Një shoqja ime duhej të ndërronte çdo vit tiganin e tyre që nuk ngjit, kështu që më në fund më pyeti nëse e dija se çfarë po ndodhte. E di që ata gatuajnë vezë dhe suxhuk çdo mëngjes, kështu që i kërkova të më tregonte se çfarë bënte. Rezulton se vezët, fjalë për fjalë digjeshin nëpër tiganët e tyre. A keni parë ndonjëherë emisione gatimi dhe keni vënë re se si ju thonë gjithmonë ta ngrohni tiganin në temperaturë mesatare dhe më pas ndërsa gatuajnë zakonisht e ulin edhe më poshtë. Kjo është mënyra e duhur për të gatuar, por ajo që shoh kaq shumë njerëz që bëjnë (madje edhe në shtëpinë time me raste) është që ju nxitoni, kështu që e vendosni tiganin në sobë dhe e ndizni nxehtësinë në maksimum. Burri im e bën këtë dhe më çmend. E ndez zjarrin më pas i vendos vezët në tigan, pastaj për të mos djegur i shtyn vazhdimisht në tigan (gjë që gjithashtu nuk është mirë). Nëse gatuani gjithmonë me nxehtësi të lartë, do të digjni pjesën e poshtme të tiganit dhe ka shumë mundësi të gërvishtni sipërfaqen e tyre.
Vendosini në lavastovilje por rekomandojmë larjen me ujë me dorë.
Nëse dëshironi që tenxheret dhe tiganët tuaj të qëndrojnë në gjendje të mirë dhe të zgjasin më shumë, merrni disa minuta shtesë dhe lajini ato me dorë. Sigurisht enët mund të lahen dhe në lavastovilje ne temperature jo shumë të lartë.
Blini një sfungjer që nuk gërvisht dhe përdoreni atë për të larë tiganët. Një tjetër këshillë e vogël larëse është të lani të gjithë tenxheren/tiganin, jo vetëm brenda. Të gjitha tiganët e mi duken ende të reja, sepse gjithmonë kam marrë kohë për të larë çdo pjesë të saj për të parandaluar grumbullimin e yndyrës në dorezë, djegien e njollave në fund, etj.
Këto janë këshillat e mia për t'i bërë enët Stone Legend të zgjasin më shumë, por do të doja të dëgjoja tuajat!


