Nuk keni produkte në shportë

Provo

Këshilla për tenxheren multicooker

Ky artikull për tenxheren do t'ju ndihmojë të përfitoni sa më shumë nga tenxherja juaj multicooker. Pavarësisht nëse sapo filloni ose keni qenë një përdorues i përkushtuar i tenxheres për vite me radhë, këto këshilla të dobishme do ta bëjnë gatimin me tenxheren tuaj më të lehtë, më të mirë dhe më efikas.

A nuk jemi të gjithë në kërkim të mënyrave për ta bërë jetën më të lehtë? Sidomos kur bëhet fjalë për gatimin. Dhe fatmirësisht, tenxherja multicooker bën pikërisht këtë. Dhe pavarësisht nëse jeni profesionist me përvojë ose i ri në botën e tenxhereve multicooker, ne të gjithë po kërkojmë mënyra për ta bërë gatimin me tenxheren edhe më të lehtë.

Kjo është pikërisht arsyeja pse kemi përmbledhur 10 këshilla që do t'ju ndihmojnë ta çoni gatimin tuaj në tenxheren multicooker në një nivel tjetër.

Multicooker është me të vërtetë një shpëtim, veçanërisht gjatë atyre javëve super të ngarkuara kur thjesht nuk ka orë të mjaftueshme në ditë.

Kjo është pikërisht arsyeja pse kemi përmbledhur 10 këshilla që do t'ju ndihmojnë ta çoni gatimin tuaj në tenxheren multicooker në një nivel tjetër.

KOHA E GATIMIN NUK ËSHTË I GJITHË SEKRETI

Ju duhet të merrni parasysh kohën që i duhet multicooker për të krijuar dhe çliruar presionin. Një recetë mund të listojë 10 minuta kohë gatimi, por tenxherja do të kërkojë kohë shtesë për të arritur presionin dhe më pas që presioni të lirohet (dhe nëse receta kërkon kryerjen e një çlirimi të shpejtë të presionit ose lejimin e një çlirimi natyral të presionit ).

Prandaj, sigurohuni që ta mbani parasysh këtë kur llogaritni kohën totale të përgatitjes së vaktit tuaj.

SHKONI PËRTEJ MENUSË KRYESORE.

Shumë njerëz mendojnë se tenxherja mund të përdoret vetëm për pjatat kryesore, supat dhe zierjet. Por JO,multicooker mund të bëjë shumë më tepër. Bërja e kosit të bërë në shtëpi është veçanërisht e preferuar, dhe më besoni sapo ta provoni, nuk do të dëshironi të ktheheni më në dyqan.

Mund të përdorni multicookerin për gjithçka, duke filluar nga përgatitja e koncentratit të kafesë së ftohtë, pregatitja e brumit të picës dhe madje edhe krijimi i reçelit të luleshtrydhes të bërë në shtëpi. Mund ta përdorni për pjekje, dhe biskota me kunguj dalin perfekte! Po, tenxherja është me të vërtetë një mrekulli e vogël kuzhine.

PËRDORNI METODËN 5-5-5

Ju ndoshta keni dëgjuar për metodën 5-5-5 për të bërë vezë të ziera fort. Përdoreni këtë metodë dhe vezët do dalin perfekte çdo herë. Është vërtet kaq e lehtë, gjithashtu. Gjithçka që duhet të mbani mend është:

Koha e gatimit 5 minuta në presion të lartë. Çlirim natyral i presionit prej 5 minutash. 5 minuta në një banjë akulli.

NESE NUK PO E PERDOR, LERENI GJITHEMONE KAPAKUN HAPUR.

Mbajtja hapur e kapakut ose ruajtja e tij në pjesën e sipërme të tenxheres kur nuk është në përdorim, do të ndihmojë në parandalimin e krijimit të atyre aromave të tmerrshme.

PERFEKTE PER CDO LLOJ GATIMI

Me tenxheren Multicooker mund të pregatisni një shumëllojshmëri pjatash dhe gatimesh. A e dini se me multicooker mund te beni edhe gjera te tjera pervec gatimeve? Po po, madje ka edhe disa receta për të bërë kremra dhe sapunë në të.

PËRDORNI NJË DOREZË OSE LUGE PËR TË KRYERJEN LIRIMIN E SHPEJTË NGA PRESIONI.

Një çlirim i shpejtë i presionit (QPR) lejon që avulli i nxehtë të dalë nga valvula e tenxheres super shpejt. Për të mbajtur gishtat në një distancë të sigurt, provoni të përdorni dorezën e një luge përzierëse për ta kthyer valvulën në pozicionin e ventilimit.

A e dinit? Luga që erdhi me tenxheren tuaj të ka një prerje prefekte ne fund të dorezës që është projektuar për t'u përshtatur në mënyrë të përsosur në valvul, në mënyrë që të mund ta ktheni me siguri në pozicionin e hapur (ajrimit). Shumë e dobishme!

PJATALARESJA ËSHTË SHOQJA JUAJ ME E MIRE.

Tenxherja e brendshme e multicooker mund te lahet edhe ne pjatalarese. Pra, kur të keni mbaruar gatimin, thjesht vendoseni në raftin e sipërm të pjatalarëses dhe keshtu do te kurseni vetes shumë kohë.

Njoftim i rëndësishëm –> Njësia e tenxheres dhe kapaku duhet të mbahen gjithmonë të thata, prandaj mos e zhytni kurrë në ujë. Nëse keni nevojë ta pastroni, thjesht fshijeni me një leckë të lagur.

SI TË PASTRONI TENXHEREN E BRENSHME

A është tenxherja e brendshme pis dhe mezi lahet? Ju gjithashtu mund ta pastroni lehtesisht me nje sfungjer dhe detergjent enesh për ta kthyer atë në shkëlqimin e tij origjinal. Mos harroni të shpëlani mirë tenxheren tuaj dhe të përfundoni tharjen me një leckë të mrekullueshme me mikrofibër përpara përdorimit.

PËRDORNI MASAT E DUHURA KY ESHTE SEKRETI.

Sektreti i tenxheres multicooker gjithashtu eshte edhe perdorimi i duhur i sasise se ujit. Ju gjithashtu mund te perdorni goten matese e cila vjen bashke me tenxheren,

SI TË AROMATIZONI GOMINEN MBYLLËSE TË KAPAKUT.

Me kalimin e kohës, gomina mbyllëse brenda kapakut do të fillojë të thithë aromat e ushqimit. Pra, që tërshëra të mos ketë erë dhe shije si kerri i natës së kaluar, ju duhet të lani dhe aromatizoni rregullisht gominen mbyllëse duke përdorur uthull pastrimi. Ja se si:

Në një tas të madh, kombinoni një filxhan ujë me një filxhan uthull pastrues.
Hiqeni gominën mbyllëse nga kapaku i tenxheres, vendoseni brenda tasit dhe lëreni të qëndrojë për disa orë ose gjatë natës.
Më pas hiqni unazën, lajeni me detergjent enësh dhe sfungjer, shpëlajeni mirë dhe lëreni të thahet.
Për një shkëlqim të këndshëm, mund ta fshini me këtë leckë mikrofibër.