Nuk keni produkte në shportë

Provo

11 këshilla gjeniale për gatime të mëdha në një kuzhinë të vogël

Nëse keni një apartament të vogël shanset janë që kuzhina juaj të jetë e vogël. Por, para se të heqësh dorë nga gatimi dhe të marrësh vakte të gatshme lexo këto këshilla që do tju ndihmojnë të bëni ushqime të mëdha në një kuzhinë të vogël - pa u çmëndur.

Nëse keni një apartament të vogël shanset janë që kuzhina juaj të jetë e vogël. Por, para se të heqësh dorë nga gatimi dhe të marrësh vakte të gatshme lexo këto këshilla që do tju ndihmojnë të bëni ushqime të mëdha në një kuzhinë të vogël - pa u çmëndur.

Hapi # 1: Sistemimi

Nëse keni një vënd të vogël, ju tashmë e dini që nuk mund ta përballoni rrëmujën - dhe e njëjta gjë vlen edhe për kuzhinën tuaj. Hiqni çdo gjë që nuk e keni të nevojshme ose që nuk e përdorni në mënyrë të rregullt - sidomos nëse fitoni hapësirë në kundrrabufe, e cila ju nevojitet për gjëra më të rëndësishme.

Hapi # 2: Përdorni murin.

Ju nuk mund të keni shumë hapësirë në kundrrabufe, por ndoshta keni mur, apo jo? Epo, mund ta përdorni atë në avantazhin tuaj: varni disa rafte shtesë, vendosni grepa për tiganët dhe enët, vendosni një shirit magnetik për thikat - çdo gjë që mund të heqë enët e gatimit nga kundrrabufeja është më se e mirëpritur kur bëhet fjalë për të liruar hapesiren e gatimit.

Hapi # 3: Përdorni lavamanin dhe sobën.

Kur nuk e përdorni lavamanin dhe sobën, ju mund t'i mbuloni ato me mbulime të veçanta që ju japin mundësinë ti përdorni si hapësira shtesë. Tani mund të gatuani në një sipërfaqe shumë më të madhe, e cila patjetër do të jetë e dobishme. Sa herë që duhet të përdorni lavamanin apo sobën thjesht hiqni kapakun.

Hapi # 4: Pastroni si ju shkon.

Ne e dimë, kjo tingëllon tmerrësisht e qartë, por mund të bëjë ndryshime. Një banak i pastër, i zbrazët dhe një lavaman bosh mund të bëjë ndryshim në një kuzhinë të vogël. Nëse keni pjatalarëse, hapeni dhe  vendosni gjithçka brenda - do ju kursejë shumë kohë dhe hapësirë në afat të gjatë .

Hapi # 5: Vetëm rosto.

Kur bëni një vakt më të madh, përpiquni të gjeni një mënyrë për ta pjekur atë, pasi kjo do ta bëjë jetën tuaj më të lehtë. Thjesht vendosni një pjesë të madhe të mishit në një tigan të thellë, shtoni patate e prera dhe perimet, dhe vendoseni në furrë - kjo është e gjitha. Ndërsa ushqimi juaj është gatuar, ju keni mjaft kohë për të pastruar kuzhinën dhe për të përgatitur ëmbëlsirën.

Hapi # 6: Përdorni tryezën tuaj të ngrënies.

Tavolina juaj e ngrënies mund të ju ofrojë hapësirë shtesë për përgatitjen, sidomos nëse gjendet pranë kuzhines. Përdorni atë për të prerë perimet dhe mishin, për të lënë përbërësit ose të bërë brumin.

Hapi # 7: Përdorni hapësirën sipër kundrabufes.

Nëse kundrabufeja nuk shkojn deri në tavan, mundësitë janë që të keni mjaft hapësirë në mbi kundrabufe. Kjo do të thotë që ju mund ta përdorni atë hapësirë për të ruajtur gjëra të tilla si aparatet e kuzhinës që përdoren rrallë, enë të mëdha dhe tiganët, ose porcelanin që përdorni vetëm në raste të veçanta.

Hapi # 8: Bli një ishull kuzhinë mbi rrota.

Një ishull të bukur kuzhine me rrota mund të përdorësh në të gjithë shtëpinë: në kuzhinë për të mbajtur produktet dhe si tavolinë, dhe kur keni njerëz, mund ta përdorni si një pjesë e tryezës së ngrënies. Kur dëshironi të qetësoheni në divan tuaj, ju mund ta përdorni si tavolinë kafeje.

Hapi # 9: Shfrytëzoni furrën.

Kur furra nuk është në përdorim, mund ta përdorni për të ruajtur tiganët, enët dhe sendet e tjera të gatimit. Vetëm sigurohuni që mos harroni ti hiqni para se të filloni të ngrohni furrën - nëse nuk dëshironi një koleksion krejtësisht të ri të tiganëve dhe tenxhereve.

Hapi # 10: Bëjini gjërat më të lehta për veten.

Marrja e gjërave nga e para jo vetëm që merr energji dhe kohë, por gjithashtu kërkon shumë hapësirë. Nëse po përgatitni një vakt të madh për të gjithë familjen, mund t'i bëni gjërat më lehtë për veten tuaj dhe të blini çdo gjë që mundeni. Kjo nuk do të thotë se ushqimi juaj shijon si i kavanozit por mund të shtoni disa përbërës për t'i bërë gjërat më të mira.

Hapi # 11: Përcaktoni kohën e përsosur

Në një kuzhinë të vogël, nuk mund të bësh gjithçka në të njëjtën kohë - kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kuptojmë kohën kur përgatisim vakte të mëdha. Sigurohuni që ti përgatitni gjërat përpara kohe dhe mos u mundoni të bëni shumë punë - thjesht nuk do të keni vënd për ta bërë.