Nuk keni produkte në shportë

Provo

10 mënyra të ndryshme për të përgatitur ushqime të shijshme

Dëshironi të shijoni ushqime të lehta gjatë verës, por thjesht nuk dini se çfarë duhet të gatuani? Ndiheni sikur ushqimi i shëndetshëm është shumë i shtrenjtë dhe nuk mund ta përballoni atë? Ne kemi gjetur një përbërës që përdoret në një numër të madh ushqimesh, është tmerrësisht i shëndetshëm dhe shumë i lirë. A doni të dini se cili është?

Kos grek! U befasuat? Ky përbërës është me të vërtetë mrekullues dhe ju lejon të përgatitni pjata mahnitëse duke u kujdesur edhe për shëndetin tuaj. Provoni këto 10 ide!

Dëshironi të shijoni ushqime të lehta gjatë verës, por thjesht nuk dini se çfarë duhet të gatuani? Ndiheni sikur ushqimi i shëndetshëm është shumë i shtrenjtë dhe nuk mund ta përballoni atë? Ne kemi gjetur një përbërës që përdoret në një numër të madh ushqimesh, është tmerrësisht i shëndetshëm dhe shumë i lirë. A doni të dini se cili është?

Kos grek! U befasuat? Ky përbërës është me të vërtetë mrekullues dhe ju lejon të përgatitni pjata mahnitëse duke u kujdesur edhe për shëndetin tuaj. Provoni këto 10 ide!

Idea # 1: Përdorin atë në vend të salcës kosit

E doni salcën e kosit, por jo të gjitha kaloritë që përmban ajo? Kosi grek është një zëvendësim i shkëlqyer për salcën e kosit, dhe përmban shumë pak yndyrna dhe kalori, kështu që është zgjedhja e duhur për figurën tuaj verore. Ju mund të përdorni kos grek në pothuajse çdo recetë që kërkon salcë kosi.

Idea # 2: Zëvendësoni majonezën me të

Kosi grek është gjithashtu një zëvendësues i mrekullueshëm për majonezë të shijshme, por me kalori. Nëse ju pëlqen të bëni sallatë me pulë, peshk ose vezë, kjo zakonisht kërkon një sasi të madhe të majonezës, por ju mund ta zëvendësoni këtë përbërës me një kos shumë të shëndetshëm grek. Pra, nëse doni të bëni një rostiçeri më të shëndetshëm dhe të shijoni pak majonezë, thjesht mund të përzieni pjesë të barabarta të kosit grek dhe majonezës.

Ideja # 3: Përdorni atë si një përbërës kryesor për ëmbëlsira

Kosi grek është një përbërës i madh sepse është po aq i përsosur edhe për ëmbëlsira. Ju mund ta përdorni atë për të bërë një ëmbëlsirë të shijshme, të lehtë dhe të shëndetshme. Thjesht përzjeni sëbashku një filxhan kos grek me shurupin e panjeve dhe kanellës, pastaj shtoni edhe disa manaferra. Pra e thjeshtë dhe e shijshme!

Idea # 4: Përgatitni një sallatë me të.

Sallata është një zgjedhje e shkëlqyer për verën, pasi ajo ju freskon dhe është mjaft e lehtë për të mos e ngarkuar stomakun. Megjithatë, ushqimet që përdorim për të përmirësuar shijen e saj janë shpesh të mbushura me yndyrna, kripë dhe përbërës të tjerë që nuk janë të mirë për shëndetin tonë. Por në qoftë se ju e bëni vetë salcën dhe bazoheni në kosin grek, do të jetë po aq e butë, jo më pak e shijshme dhe tepër e shëndetshme.

Ideja # 5: Xaxiq

Xaxiqi i njohur grek është një salcë e shijshme, e bërë shpejt dhe tepër e shëndetshme. Vetëm përzieni disa tranguj të copëtuar, kopër dhe një majë luge kripë, pastaj shtoni kos grek dhe përziejeni së bashku! Është me të vërtetë e lehtë për tu bërë dhe është një zgjedhje e shkëlqyer kur keni mysafirë.

Ideja # 6: Vërshoni veten me djathë

E doni djathin, por gjithmonë ndjeheni fajtor për shkak të kalorive? Nëse e bëni versionin më të lehtë të djathit, ju do të shmangni një pjesë të madhe të kalorive, ndërsa shija do të jetë po aq e shijshme. Përzieni së bashku kosin grek dhe djathin e integruar dhe gatuajini në nxehtësi të ulët derisa të merrni një salcë të qetë që mund ta përdorni për gatime të ndryshme.

Ideja # 7: Përdoreni në vend të gjalpit për skuqje

Ju pëlqen të skuqni, por nuk ndiheni mirë sapo zbuloni sa yndyrë ka në të? Mund të zëvendësoni rreth një të tretën e gjalpit, të kërkuar në recetë, me kos grek, dhe ëmbëlsira juaj do të jetë ende e përsosur - vetëm pak më e lehtë në kalori.

Ideja # 8: Gjalp kikiriku

Ju pëlqen gjalpi kikirikut, por shijen e saj është pak e fortë? Apo jeni të shqetësuar për shkak se përmban shumë yndyrë? Ka një zgjidhje të thjeshtë për këtë: ju mund të përzieni gjalp kikiriku me pak kos grek, përziejeni së bashku në blenderi dhe do të merrni një version të shijshëm dhe më të lehtë.

Ideja # 9: Përdoreni për të marinuar mishin

Nëse ju pëlqen mishi, por ndiheni sikur po e zhytni mishin në yndyrë dhe kripë, mund të përdorni kosin grek! Mishi do të shijojë shumë dhe do të jetë i butë dhe me lëng. Ju gjithashtu mund të shtoni disa nga erëzat dhe bimët tuaj të preferuar në përzierje, dhe mos harroni të shtoni disa pika lëng limoni që do të siguroni një shije të freskët vere.

Ideja # 10: Shtojeni atë në supë.

Pëlqeni suprat me perime por dëshironi që të jenë paksa më kremoze? Ju mund ta zgjidhni këtë çështje duke shtuar krem, por kjo gjithashtu shton shumë kalori. Ne ju sugjerojmë të shtoni disa lugë kos grek, i cili do të sigurojë freski dhe cilësi, duke mos shtuar kalori të panevojshme.