Supë spinaq & bizele
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
- 175 g bizele të thata
- 2 thelpinj hudhra
- 3 lugë gjelle me vaj ulliri
- 700 g spinaq Zvicerian i larë
- piper i freskët dhe kripë
- 1 qepë e kuqe
- 2 karrota
- 2 speca djegëse të thata dhe të bluara,
- 100 ml verë e bardhë
- 3 domate të thara, të qëruara dhe të prera ne kuba
- 1,5 l supë perimesh ose uji me të cilin keni gatuar spinaqin Zvcierian
- majdanoz jeshil
- 2 lugë gjelle me lëng limoni
- Pregatitja:
-
Njomini bizelet Indiane dhe më pas ziejini në tenxheren Delimano® Ceramica®. Nëse përdorni bizele të konservuara, shpëlajini mirë. Bluajeni një pjesë të bizeleve që supa të dalë më e trashë. Ziejeni pak spinaqin Zvicerian në ujë me kripë në tenxheren Delimano® Ceramica®. Kullojeni dhe prijeni spinaqin. Prijini dhe qepët në kuba të vegjël dhe gatuajini në tiganin e thellë Delimano® Ceramica® me piper, në vaj ulliri duke shtuar dhe hudhrat. Kur qepët të kenë marrë ngjyrë kafe, shtoni verë të bardhë dhe domtatet e qëruara. Shtoni bizelet Indiane dhe spinaqin në supë si dhe ujin në të cilin është zier spinaqi, nëse është e nevojshme. Lëreni supën të vlojë dhe më pas shtoni majdanoz, vaj ulliri dhe lëng limoni.