Supë kopër & vaj domate
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
- 4 lugë gjelle vaj ulliri
- 4 rrënjë kopër të prera në copa të holla
- 2 kërcej selinoje me gjethe të prerë në copa
- 3 thelpinj hudhre të prera mirë
- 1 litër supë pule
- Gjethe jeshile kopëre për garniturë
- 1/2 fara kopëre toke
- 2 gjethe dafine
- Kripë dhe piper i freskët
- 2 patate të mëdha, të qëruara dhe të prera në kuba të vegjël
- 3-4 domate të thata, të prera mirë
- Pregatitja:
-
Nxehni dy lugë gjelle me vaj ulliri në tiganin e salcës Delimano Ceramica së bashku me domatet e thara. Lërini në zjarr për afërsisht dy minuta derisa domatet të zbuten pakëz. Hiqini nga zjarri dhe lërini në vaj për disa orë derisa vaji të thithë aromën. Nxeheni vajin e mbetur në tiganin Delimano Ceramica, shtoni koprën, patatet, selinonë dhe hudhrën dhe gatuajini për 5 minuta derisa të zbuten. Shtoni supën, gjethet e dafinës, farat e koprës, kripën dhe piperin. Vëreni përzierjen që të ziejë nën pikën e vlimit për rreth 30 minuta në zjarr të ulët. Hiqni gjethet e dafinës dhe lëreni supën të ftohet paksa. Më pas trazojeni në blender derisa të bëhet krem. Shtoni kripën dhe piperin sipas shijes tuaj.
Shërbejeni supën të përzier me gjethet e freskëta të koprës si dhe me vajin e marrë nga domatet e thara.