Sallata me peshk të tymosur dhe tost me bukë thekre
Koha totale:
7-8 Min
- Përbërësit:
-
Përbërësit për sallatën
- 400-500 g peshk i tymosur (salmon, troftë, cërragë, skumbri apo çfarë do lloji tjetër peshku)
- qepë të njoma
- 4 patate
- 4-5 qepë të njoma
- 250 g bizele
Përbërësit për salcën
- 50 g majonezë
- 50 g krem djathi
- 1 lugë gjelle mustard
- 2 lugë gjelle lëng limoni
- 2 mollë
Përbërësit për tostin
- 8 feta bukë thekre
- 1 thelbi hudhër (sipas dëshirës)
- Pregatitja:
-
Letonia, shteti që kufizon detin për shekuj të tërë njihet si vendi i peshkatarëve. Në vendet Baltike, përgjithësisht në vendet bregdetare,peshku i detit është një pjatë tradicionale Krishtlindjesh ,veçanërisht sallata me peshk të tymosur dhe tost me bukë thekre.
SERVIRET 4 herë
PAJISJET E NEVOJSHME TË SETIT FAMILY MAGIC
- Tasi për përzierjen
- Prerësi i biskotave
- Mikseri i dorës
- Kapaku
- Pajisjen që grin trashë
PËRGATITJA
Ziejini patatet dhe më pas lërini të ftohen e qërojini. Pritini në kuba. Prisni peshkun e tymosur, selinot dhe qepët e njoma, gjithashtu shtoni edhe bizelet. Më pas shtoni majonezën, kremin e djathit, mustardën dhe lëngun e limonit në mikserin Delimano Family Magic dhe përziejini. Mos harroni të vendosni kapakun. Vendosni pajisjen që grin në kapakun e mikserit dhe shtoni edhe mollët. Këtë salcë hidhjani sipër sallatës. Me format prerëse të setit të DelimanoFamily Magic mund të prisni fetat e bukës e më pas piqini për 10 minuta në 180°C. Thelbin e hudhrës fërkojeni mbi fetat e thekura të bukës. Servirini sëbashku me sallatën.
KËSHILLË
Buka me hudhra e prerë në forma pemësh Krishtlindjesh apo plaku dëborë nuk janë një ide e mirë vetëm për sallatën, por gjithashtu që fëmijet tuaj të hanë më shumë hudhra.


