Nuk keni produkte në shportë

Provo

Rizoto me proshute

Ora e pregatitjes:

20 minuta ose më pak

Koha totale:

20 minuta ose më pak

Përbërësit:
  • 200ml vaj ulliri
  • 60gr gjalp
  • 100gr oriz
  • 1 thelpi hudhër
  • ½ qepë
  • 125ml Prosecco
  • 75gr proshutë
  • 2 filxhan me koncentat perimesh
  • Pak piper
  • Pak kripë
  • 40gr djath parmixhano
Pregatitja:

Shtoni vaj dhe 30gr gjalp në tenxhere. Shtoni orizin dhe përziejini. Shtoni qepën dhe hudhren të prera në feta të vogla, shtoni Prosecco dhe përziejini. Shtoni proshutën dhe 1 filxhan me koncentrat perimesh, dhe përziejini. Hidhni pak kripë dhe piper dhe 20gr gjalp. Shtoni filxhanin tjetër me koncentratin e perimeve dhe përziejini. Shtoni edhe 10gr gjalp dhe gatuani derisa orizi të jetë gati. Shtoni djath të grirë parmixhano dhe servireni.

Author :