Rizoto me proshute
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
- 200ml vaj ulliri
- 60gr gjalp
- 100gr oriz
- 1 thelpi hudhër
- ½ qepë
- 125ml Prosecco
- 75gr proshutë
- 2 filxhan me koncentat perimesh
- Pak piper
- Pak kripë
- 40gr djath parmixhano
- Pregatitja:
-
Shtoni vaj dhe 30gr gjalp në tenxhere. Shtoni orizin dhe përziejini. Shtoni qepën dhe hudhren të prera në feta të vogla, shtoni Prosecco dhe përziejini. Shtoni proshutën dhe 1 filxhan me koncentrat perimesh, dhe përziejini. Hidhni pak kripë dhe piper dhe 20gr gjalp. Shtoni filxhanin tjetër me koncentratin e perimeve dhe përziejini. Shtoni edhe 10gr gjalp dhe gatuani derisa orizi të jetë gati. Shtoni djath të grirë parmixhano dhe servireni.