Nuk keni produkte në shportë

Provo

Mish Derri me lëng

Koha totale:

20 Min

Përbërësit:

• 2.5kg mish derri
• 1 luge gjelle salcë soje
• 200ml verë orizi
• 3 lugë gjelle vaj gatimi
• 2 thelpinj hudhër të grirë
• 3cm xhenxhefil, qëruar dhe prerë hollë
• ½ lugë çaji me piper të kuq
• 100ml balsam vere
• 140g sheqer
• 700ml lëng perimesh
• 2 speca të kuq djegës, të qëruara
• Susam ose qepë për ta shërbyer

Pregatitja:

1. Shtoni mish derri me sojë në 50 ml verë orizi. Lërini të marinohen në një tas të pakten për një orë.
2. Shtypni BUTONIN STEW dhe hidh vaj gatimi në tenxhere.
3. Skuqeni mishin deri sa të marrë një ngjyrë karakteristike.
4. Shtoni hudhër, xhinxher, piperr 2-3 dhe skuqeni për 2-3 minur.
5. Shtypni BUTONIN CANCEL.
6. Më pas shtoni lëngun e perimeve
7. Shtoni uthullen, pjesën e mebetur të verës së orizit, sheqer në tenxheren e brëndshme.Shtypni BUTONIN STEW dhe lerini të ziejnë. Në fund shtypni BUTONIN CANCEL.
8. Shtoni mish derri
9. Mbyllni kapakun dhe valvulën e lirimit të presionit.
10. Shtypni BUTONIN STEW dhe programojeni për 20 minuta.
11. Shtypni BUTONIN CANCEL.
12. Hiqeni kapakun dhe lerëni hapur Shtypni BUTONIN STEW dhe programojeni për 20 minuta.
13. Lerëni të ziejë deri sa të merrni një masë të trashë.
14. Shërbehet me qepë dhe me fara susami.

Author : Delimano