Gulash

Përbërësit:
  • 600g mish viçi
  • 1 luge gjelle vaj ulliri
  • 1 spec i kuq mesatar
  • 2 patate të mëdha
  • 1/2 qepë e madhe e verdhë
  • 2 lugë gjelle paprika e ëmbël (piper i kuq i ëmbël)
  • 1 thelp hudhër
  • 1/8 lugë gjellë erëz indiane(chopped cumin)
  • 1 gote lëng mish viçi (supe)
  • 80ml salcë domate (e berë vetë)
  • 1/4 lugë gjelle kripe
  • 1/8 lugë gjelle piper i zi i bluar
  • 1 lugë gjelle majdanoz i grirë
Pregatitja:
  1. Speci i kuq, patatet, qepa, hudhëra. Shto të gjithë ingredientët dhe vaj në tenxheren me presion Dlimano quick Pot dhe i gatuani me nxehtësi mesatare për 10 minuta. Trazojini bashkë me piperin e kuq të embël paprika. Hiqni dhjamin e mishit të vicit dhe pritini në kuba 1.5cm. Përzieni mishin e viçit me perimet dhe përbërësit e tjerë. Gjithashtu lëngun e mishit të viçit me salcen e domates. Mbyllni kapakun dhe lëreni për 30 minuata (nga momenti që shfaqet indikatori i presionit).
  2. Hiqeni nga nxehtësia dhe lereni që presioni të lirohet natyrshëm ose vendoseni nën ujë. Hiqni kapakun, shtoni kripë dhe piper. Shtoni pak majdanoz.

Author : Delimano