Nuk keni produkte në shportë

Provo

Cheese Cake

Përbërësit:

Përgatitja e Cheese Cake në tenxheren elektrike me presion – është e mundur!

Ju nevojitet tavë e përshtatshme ose tavë që i hiqet fundi dhe përshatet brënda tenxheres së brendshme.

Baza e cheesecake

  • 3-4 Filxhan me biskota të thërrmuara
  • 2 Lugë gjelle me gjalp të shkrirë

Lyeni sipërfaqen e tavës me pak gjalp, përzieni biskotat e thërrmuara me gjalpin e shkrirë dhe shtrojeni në tavë.

Mbushja

  • 450 Gramë Krem djathi, temperaturë ambienti
  • 1/3 Filxhan krem pastiçerie
  • 3/4 Filxhan sheqer
  • 3 vezë
  • 1 Lugë gjelle lëng limoni
  • 3/4 e lugës me vanilje
Pregatitja:

Këshillë: kremi i djathit dhe vezët i lëmë për pak deri sa të marrin temperaturën e ambientit. Më pas të gjithë përbërësit i përziejmë me anë të mikserit deri sa të krijohet masë kremoze. 

  1. Vendosni zgarën e Multicooker në brendësi, pastaj shtoni 200 ml ujë. 
  2. Merrni letër alumini, paloseni për së gjëri që të jetë e gjatë mjaftueshëm, që do shërbejë si një lak / hobe. Përdoreni për të futur tavën në tenxhere dhe për ta nxjerrë kur të mbarojë proçesi.
  3. Mbulojeni kekun mirë me letër alumini dhe uleni poshtë në tenxhere me anë të hobes që bëmë pak më parë. Mbyllni kapakun dhe vendosni kohën për 25 minuta. 
  4. Kur koha të ketë mbaruar, lëreni për 10 minuta dhe pastaj hapni valvulën e avullit. Nëse keku akoma është i pampiksur sa duhet, vendoseni edhe njëherë në tenxhere për 5 minuta më shume me presion dhe 10 minuta pushim. 
  5. Kur keku të jetë bërë, ngrijeni lart me anë të hobes prej alumini. Hiqni letrën e aluminit dhe lereni në banak për tu ftohur për rreth 1 orë. Pastaj mbulojeni me letër alumini dhe vendoseni në frigorifer për të paktën 6 orë para servirjes. Nëse mund të prisni aq gjatë...:)

Author :