Byreçka misri me salcë mango
Ora e pregatitjes:
20 minuta ose më pak
Koha totale:
20 minuta ose më pak
- Përbërësit:
-
- 3 lugë gjelle miell misri
- 60 gr miell
- 1/4 lugë çaji kripë
- 1/4 lugë çaji sodë gatimi
- 1 vezë e rrahur
- 5 lugë gjelle qumësht
- 1/2 lugë gjelle gjalp i shkrirë
- 125 gr misër
- Piper i kuq
- 1/2 lugë gjelle vaj luledielli
- Pregatitja:
-
Përzieni miellin e misrit me kripë, miell, sodë gatimi, vezën, qumështin dhe gjalpin. Hidhni brenda kokrrat e misrit. Shtoni piperin e kuq sipas shijes suaj. Lyeni tiganin e krepave Delimano Ceramica me pak vaj. Nxeheni tiganin (sensori i temperatures do te behet i kuq) dhe hidhni përzierjen e mësipërme duke përdorur një lugë çaji. Lërini derisa të bëhen krokante dhe të marrin ngjyrë të artë, për afërsisht 2 ½ minuta nga secila anë. Lyejeni tiganin me vaj pas çdo gatimi. Më pas lërini byreçkat që të ftohen.
Hapi 1. Salca
Përbërësit:
- 1/2 mango e pjekur, e prerë në kuba të vegjël
- 1/2 qepë e kuqe e prerë mirë
- 1 spec djegës i freskët, i pastruar nga farat dhe i prerë
- Lëngu i një limoni jeshil, kripë. piper
- 125 ml salcë kosi
- 20 gjethe të freskëta majdanozi
Hapi 2. Shërbimi
Vendosni një lugë çaji me salcë kosi dhe me salcëne mesipërme mbi byreçka. Dekorojini me gjethet e majdanozit.