Nuk keni produkte në shportë

Provo

Profiterol me çokollatë

Ora e pregatitjes:

20 minuta ose më pak

Koha totale:

20 minuta ose më pak

Përbërësit:
  • 1 filxhan ujë
  • pak kripë
  • 100gr gjalp
  • 1 filxhan miell
  • 5 vezë
  • pluhur pudingu
  • 350ml qumësht
  • çokollatë
Pregatitja:

Profiterol me çokollatë

Hapi 1

Në një tenxhere të vogël shtoni 1 filxhan ujë, pak kripë dhe 100gr gjalp. Hidhini në një tas.

Pastaj shtoni 1 filxhan miell dhe miksojini derisa të merrni një masë brumi në formë topi.

E rëndësishme – lëreni të ftohet plotësisht.

Sapo brumi të jetë ftohur shtoni 1 vezë dhe miksojeni mirë. Përsëriteni këtë hap me 4 vezët e tjera.

Merrni një lugë për të bërë format rrumbullake të profiterolit dhe vendosini në një tavë. Ngrohni furrën dhe piqini në një temperaturë 205°C, rreth 12 minuta.

Hapi 2

Kremi:

Miksoni pluhurin e pudingut me 350ml qumësht të ftohtë dhe përziejni derisa të bëhet një masë e trashë.

Mbushni profiterolët me krem nga brënda.

Hapi 3

Shkrini 300gr çokollatë mbi një tenxhere me ujë të nxehtë. Vendosni çokollatën mbi profiterol.

Author : Delimano