Nuk keni produkte në shportë

Provo

Byreçka Lulelakre

Ora e pregatitjes:

Deri në 45 minuta

Koha totale:

Deri në 45 minuta

Përbërësit:
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri (tigani Delimano® Ceramica)
  • ose 1 lugë gjelle (Gatuesi i Thatë™ Delimano®Ceramica)
  • 1 lulelakër e madhe ose 2 të vogla
  • 8 fileto të kripura açugesh
  • 9 vezë, të përziera
  • 1 bukë Franceze
  • 35 g miell
  • 40 g djathe i grirë - Pecorino Romano ose Parmixhano
  • 150 g djathë dele i bardhë dhe i fortë (i ri)
Pregatitja:

Mbushni një gjysëm kupe me copa buke nga buka Franceze. Më pas nxehni në tiganin e salcës Delimano Ceramica 2 lugë gjelle me vaj, shtoni lulelakrën dhe açuget dhe trazojeni derisa lulelakra të zbutet shumë por jo të shpërbëhet afërsisht për 15 minuta. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni pak të ftohet. Trazojeni lulelakrën me vezët, copat e bukës, miellin dhe Pekorinon. Nxehni dy lugë gjelle me vaj në tiganin Delimano Ceramica (sensori i temperaturës te doreza do të bëhet i kuq) ose një lugë gjelle me vaj në Gatuesin e Thatë Delimano Ceramica dhe shtoni në intervale të njëpasnjëshme një lugë nga përzierja e mësipërme. Lërini të piqen për dy minuta nga çdo anë derisa të marrin ngjyrë të artë. Thajini me pecetën e kuzhinës dhe shërbejini të spërkatura me djathë të grirë deleje.

Author : Delimano